Posjetili smo Bajakovo jezero

Sunčan dan na moru smo odlučili provesti u Fužinama i okolici. Fužine su bajkovito mjesto u Gorskom Kotaru. Tamo se smjestilo akumulacijsko jezero Bajer i špilja Vrelo. Špilju nismo posjetili, ali smo zato uživali u čarima jezera. Ono je najstarije akumulacijsko jezero, a ima ih ukupno tri na tom području.


 






Kada smo parkirali auto i izašli iz njega, prvo smo osjetili onaj predivan čisti i svježi zrak. Mir i bajkovita priroda vas zasigurno neće ostaviti ravnodušnim.
Obilazak smo započeli vrlo optimistični. Najprije smo stali na mostu, i divili se pogledu na jezero.




Dok smo šetali, naišli smo na jedan kafić odmah uz jezero. Naravno, odmah smo odlučili sjesti i uživati u tim ljepotama. Cvrkut ptica, zvuk laganog vjetra i umirujući pogled na jezero. Tražili smo takvo mjesto, na kojemu se opustiš i prepustiš se prirodi.



 



Vrijeme je da krenemo dalje. Pomalo umorni od šetnje i odlučili smo otići na ručak. Savjet di otići potražili smo na internetu. Izbor nije bio velik, stoga smo odlučili otići u konobu Volta. Iako je hrana bila osrednja i pomalo smo ostali razočarani jer nije ispunila naša očekivanja (koja zaista nisu velika), osoblje je bilo jako ljubazno i kulturno. 







Poslije ručka krenuli smo u smjeru Lokvarskog jezera, međutim na tim mjestima se nismo zadržavali.
Ukoliko vas zanimaju povijest nastanka ovog jezera i ono što ga čini zanimljivim kliknite ovdje.




Mi smo se odlučili za vožnju po svim tim malim mjestima i nismo pogriješili. Zaista je jako lijepo i mirno. Iskreno, dok smo se vozili nismo znali gdje će nas točno cesta odvesti. Međutim, prepustili smo se onom avanturističkom duhu.


Želite li i vi uživati u ovim prirodnim ljepotama i istražiti barem dio čari ovih mjesta, definitivno imate moju preporuku za izlet. Mir, priroda, divni pogledi i mala mjesta koja su zaista vrijedna posjetiti, opustiti će vas i odmoriti ćete svoj duh i tijelo. 





Video kako je nama bilo možete pogledati ovdje.


Lijep pozdrav vam šaljem,

V.




Primjedbe

Popularni postovi