Božićni duh tokom cijele godine

Kada sam bila mala, bor smo većinom kitili na Badnjak ili koji dan ranije, odnosno to je bila tradicija. Međutim s godinama je to bivalo sve ranije i ranije. Zašto? Pa vjerujem da je to zbog marketinga u svijetu koji je došao i do nas, pa se sve sprema za Božić već nakon 1.11.
Prerano ako se mene pita, ali svi volimo Božić i svi jedva čekamo da krenemo sa adventom.

Stvori se poseban ugođaj u kući kada ukrasimo bor, upalimo lampice i zapalimo prvu adventsku svijeću. Stvori se toplina doma, zajedništvo. Volim Božić jer je to vrijeme di svi pronalaze vremena kojeg inače nemaju. Volim Božić jer je obitelj na okupu, ona koja je blizu i ona koja živi daleko od nas, u drugim zemljama. Volim Božić jer se daruje, ne samo obitelji i prijateljima već i onim koji je to zaista potrebno. Volim Božić jer smo više zajedno. Nema važnije stvari od obitelji koja te voli. Zato volimo i mi, darujmo svima, tokom cijele godine ne samo za Božić. Otvorimo svoja srca stvarnom duhu Božića na koji često zaboravljamo.





Otvorimo srca svojoj vjeri (vrijedi za sve vjere, ne samo za kršćane), dopustimo ljubavi da uđe u naše srce i ispuni nas toplinom i zahvalnošću za sve što imamo. Budite zahvalni na svim Božjim darovima.
Oprostimo. Koliko god bilo teško, oprostimo i očistimo svoja srca od boli. Važno je oprostiti i sebi. Ako si sami ne oprostimo, kako ćemo ostalima. Oprostiti ne znači zaboraviti. Oprostiti znači dozvoliti sebi da krenemo dalje i da otvorimo srce novim radostima.
Volimo svoje bližnje i poštujmo ostale. Ljubav je ono za što se živi. Ljubav je tajna koja povezuje svijet. Zbog ljubavi smo ljudi.
Ne osuđuj jer nikad ne znaš kroz što netko prolazi ili kroz što je netko prolazio.
Budi zahvalna na svemu lijepom što život nosi. Ne gledaj samo negativno nego u svemu pronađi nešto dobro. Dobro postoji. Dobro se nalazi u svemu čak i kada ne djeluje tako.
Pomozimo kad god možemo. Svima. Najmanja stvar koju učinimo za nekoga, njemu može biti velika. Ne mora to nužno biti samo novčano. Možemo ponuditi pomoć starijoj teti da unese stvari u auto. Možemo volontirati (tako divna stvar kad znaš da radiš nešto dobro za ljude oko sebe), možemo biti ljubazni prema teti na blagajni. Pomozimo trudnici tako što joj ustupimo mjesto. Pomozimo invalidima i djeci. Pomozimo svima potrebitima. Nije teško, a srca nam ispuni. 

Božićni duh nemoj nikada izgubiti. Nosi ga tokom cijele godine. Budi Božić u svibnju i lipnju. Obasjaj ljude svojoj dobrotom i ljubavlju. Voli, pomozi, poštuj, ne osuđuj, oprosti i budi zahvalna. Radost i osmijeh pokloni svima, svaki dan. Uljepšaj nekome dan, uljepšaj nekome život. Voli, uvijek voli, jer ljubav nas čini boljima.






Sretni blagdani dragi moji.

Širimo dobrotu i ljubav zajedno.

V.







Primjedbe

Popularni postovi