Za buduće mame i tate - savjeti za uštedu

Dragi budući roditelji,

Vjerujem da imate pretpostavku da će vam pelene biti najveći trošak kada dođe beba, međutim istina je da to nije istina. Kao i većina i ja sam mislila da je to tako. Dok ne nisam uvjerila da je puno skuplje kupovati odjeću i sav popratni sadržaj o kojem možda ne mislimo dok se dijete ne rodi ili se desi neka situacija da nam nešto treba, a mi na to nismo računali.

Dakle, sve ste spremili za dolazak bebe - kolica, krevetić, svakakve ukrase, igračke (koje vam neće trebati još mjesec ili dva), ručnike, dekice, posteljinu, pre slatke kombinezone i razne kompletiće (od kojih mnogi neće biti praktični ali nema veze jer su super slatki) dude, možda ste kupili i koju bočicu, svakakve potrepštine za zimu ili ljeto ovisno kada beba dolazi i tako dalje. Kupili ste i prvi paket pelena. Tako ste i učili da nisu baš jeftine. Dobro, ako ste kupili najjeftinije onda su vam bile možda i bile jeftine. Velika je mogućnost da baš te pelene koje su vam nahvalili vama neće odgovarati (vrijedi posebno za dečke - barem u mojem iskustvu). Zato moj prvi savjet je da kod prvih pelena uzmete manji paket, kasnije će vam lako netko kupiti još pelena ako vam te odgovaraju ili se pak odlučite za druge.

Drugi savjet je taj da se učlanite u DM svijet prednosti i popunite obrazac za dijete. Kao trudnici vam treba samo trudnička knjižica, a kad se dijete rodi otpusno pismo, svi dokumenti ostaju vama, ništa ne uzimaju i ništa ne kopiraju, samo se da na uvid. S tim paketima dolaze i knjižice s kuponima, a onaj koji uvijek dođe je kupon od 15% na ukupni iznos. Vjerujem da većina žena kupuje baš u DM-u te da prilikom kupnje provlači karticu svijeta prednosti te na taj način sakuplja bodove koji se kasnije mogu zamijeniti za bodove. Mogli ste primijetiti da otprilike svaka dva mjeseca stave akciju 30% popusta na  Pampers pelene ili Pampers pants (gačice) u zamjena za 50 bodova.

Vratimo se na knjižice sa kuponima za popuste u kojima ima puno korisnih proizvoda različitih proizvođača, uzmete iz te knjižice kupone za npr. kreme za pelensko područje, šampone, kreme za hidratizaciju, kreme za sunce, neke od kupona koji su namjenjeni za mame i tate (da ima i popust od 30% na sve proizvode L'Oréal i/ili Maybelline proizvode i slično), sve te proizvode koje koristite i koje ćete tek možda početi koristiti stavite u kolica, predate teti na blagajni sve kupone i onaj za popust na ukupni iznos. Kupon za popust za ukupni iznos se jedini zbraja sa ostalim popustima, tako da ćete pelene kupiti na 45% popusta a ostale proizvode na 15% popusta ili ako imate kupone sa 30% popusta.

Navesti ću vam konkretan primjer naše kupnje, odemo sa knjižicom odnosno kuponima i kupimo doslovne sve što nam treba za period od dva mjeseca, prosječno odjednom uzmemo tri paketa pelena i to najvećeg pakiranja, pet ili šest krema za pelensko područje, kremu za njegu tijela, šminku, hranu (npr kašice ili neke žitarice i slično), šampone za kupanje i ostalu kozmetiku (za nas odrasle jer je ipak popust od 15% ako nam već nešto treba, a nismo našli ranije na nekom većem popustu), uzmemo još neke grickalice za dijete, igračke za zube smo uzimali ranije, pribor za jelo i piće, i obavezno uzmemo tekuće deterdžente, a još je bolje ako su i oni na popustu.
Pratimo koje se akcije nude i kada je najbolje otići u kupnju potrepština.

Na otprilike 1100 kuna računa znamo uštedjeti po 300-400 kuna. Na svakom računu piše koliko ste uštedjeli prilikom ove kupnje, koliko od 1.1., te koliko bodova ste sakupili ovom kupnjom a koliko ste ih imali prije kupnje. Ako vam je potrebno otići u šoping a nemate više kupon za popust od 15% na ukupan iznos računa uvijek možete zamijeniti 150 bodova za njega. Roditeljima to nije teško skupiti jer su troškovi veliki a svaka ušteda je velika.


Nadam se da sam vam donijela korisne savjete.

Ukoliko imate još pitanja ili se (ne) slažete sa ovime što sam napisala komentirajte ili pak imate svoje savjete za uštedu slobodno mi pišite. Tu smo jedni za druge.



V.



Primjedbe

Popularni postovi